Zaļie sparģeļi ar vārītu olu un Holandes mērci

Steidzu ielēkt sezonas ēdienu ar sparģeļiem vagonā! 🙂 Šodien es vēlos piedāvāt jums īpašu ēdienu, kas ir ne tikai garšīgs un vienkāršs, bet arī universāls – tas ir ideāls gan uzkodām, gan brokastīm.

Es runāju par klasisko sparģeļu variantu, kas papildināts ar olām un holandiešu mērci.

Sparģeļi šajā sezonā ir īpaši sulīgi un garšīgi, tāpēc mēs tos apvienosim ar viegli ceptām olām, kas veidos izsmalcinātu un sātīgu maltīti. Ja neesat lielākais olas cienītājs, neuztraucieties – jūs varat pagatavot tās ar šķidru dzeltenumu, un tas būs lielisks variants arī bez tradicionālo olu malkošanas.

Holandiešu mērce ir šīs maltītes noslēpums. Tā ir krēmīga, ar patīkamu skābumu un pilnīgi neaizvietojama šajā receptē. Lai iegūtu vislabāko garšu, es ļoti iesaku atvēlēt papildus 15 minūtes, lai pagatavotu šo mērci no nulles, jo tas patiešām padara ēdienu izcili garšīgu.

Pārbaudiet šo recepti un izbaudiet sezonas garšu!

Sastāvdaļas 4 porcijām : Velku zaļie sparģeļi 400 grami olas 8 gab. sāls pēc garšas etiķis Lai iesniegtu holandiešu mērce 200 grami sāls un pipari pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte : Pagatavo Holandes mērci, izmantojot ŠO RECEPTI . Tas jādara pēc iespējas tuvāk pasniegšanai. Ja virtuve ir auksta, mērci turiet apmēram 30 grādu ūdens peldē (mērces bļodu ielieciet norādītās temperatūras ūdens bļodā un pārklājiet). Sparģeļu sagatavošana. Nogriežam tā cietos galus – kāta apakša ir apmēram 2-3 cm gara Kātu apakšējo pusi nolobām – visērtāk to darīt ar dārzeņu mizotāju.

Uz uguns liekam 2 pannas – sparģeļiem un olām. Ceptā panna jāpiepilda tā, lai ūdens līmenis būtu aptuveni 12-14 cm. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un samazina uguni līdz minimumam – no pannas apakšas jāceļas retajiem burbuļiem, nedrīkst būt straujas vārīšanās.

Pievienojiet ūdenim sāli un parasto galda etiķi ar ātrumu 1 ēdamkarote etiķa un ceturtdaļa tējkarotes sāls uz katru litru ūdens. Sajauc. Sakuļ olas pa vienai bļodiņās. Negrieziet ūdeni ar piltuvi! Vienkārši uzmanīgi pa vienai ielejiet ūdenī olas.

Iesitām olu un rūpīgi ar karoti pielabojam, neļaujot pielipt pie dibena. Ola pakāpeniski pacelsies no apakšas. Pagatavojiet 3-3,5 minūtes. Ja panna ir pietiekami plata, var uzreiz izvārīt 4 olas. Pēdējā laikā šādi gatavoju vārītas olas. Sāliet ūdeni sparģeļiem. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un turi uz vidējas uguns. Pievieno sparģeļus un vāra – plāno tikai pāris minūtes, biezāko 3-4 minūtes. Sparģeļiem jāpaliek maigi kraukšķīgiem!

Uz šķīvja liek holandiešu mērci. Uz tā – sparģeļi, virsū – vārīta ola. Sāli un piparus olu. Nekavējoties pasniedziet.

Leave a Comment